Известие

Collapse
No announcement yet.

Шофиране с ръчна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    Ако я дръпнеш малко върви.
    Пробвах със старите гуми, направи ги плоски и не превъртя. Ароматите няма да коментирам.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Голям сеир на хората си направил.
      Alfa Romeo 1.9 JTD TI ама не баш sigpic

Comment

Първоначално публикувано от toni7508 Покажи съобщение
        Голям сеир на хората си направил.
        Ми гумите бяха за боклука, та реших да се пробвам, щото може, като в оня виц за мама, да ми кажат, че не съм никакъв шофьор
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И как изобщо успявате да тръгнете на ръчна, ако умишлено не го правите с мнооого газ.Моята си гасне като на новобранец.Аз например по видяното в един клип в тубата паркирах с ръчна надлъжно ма на мокро.На сухо не посмях.Даваш на заден до задната кола, дърпаш ръчната, включваш на първа и газ до мокета и въртиш кормилото надясно-наляво и така я наместваш успоредно на бурдюра.Голям сеир за публиката, ма ако не ти държи ръчната одма влизаш в багажника на предната кола.Май оспамих.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ръчната с нормалните притискателни апарати и накладки ли работи ? Чувал съм че някои коли имат отделни за ръчната и те имат нужда от смяна от време на време. Та ако и при алфите е така, може да са ни за смяна
            Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
              Ръчната с нормалните притискателни апарати и накладки ли работи ? Чувал съм че някои коли имат отделни за ръчната и те имат нужда от смяна от време на време. Та ако и при алфите е така, може да са ни за смяна
              С нормалните. Щом карате на ръчна, значи не следите показанията на таблото.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Сигурно е вкарал 2-3 зъба само и затова е карал на ръчна и при това положение най-много да си позагрял дисковете и да си изпекъл феродото на накладките. Последиците са евентуално изпечено феродо и по калпаво спиране на задните или нищо му няма което е по-голямата вероятност. Попринцип ако си сменял жилата може да не си ги натегнал и да не хващат като хората, защото аз ако съм на ръчна с 3 цъба задните гуми ги влача по асфалта.
                Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Най-малко си за смяна на накладки

Comment

Е добре де, тези, дето карат на Калояново, Серес и т.н. след всяка сесия да не би да сменят накладки. Аз продължавам да си карам с моите и не виждам разлика преди и след трак дей.
                    Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                    Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                    Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
                      Е добре де, тези, дето карат на Калояново, Серес и т.н. след всяка сесия да не би да сменят накладки. Аз продължавам да си карам с моите и не виждам разлика преди и след трак дей.
                      Разбира се че им няма нищо на накладките, нима като правиш дълго спускане с много завои се натоварват по-малко?
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ти питаш, ние ти отговаряме, не те караме нищо. Главата си е твоя

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          We have a comedian here

-----------
                          Пай сеее ...
                          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Според ПРОФЕСОРА , трябва по-време на сесия да ги сменят поне един път.
                            Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Аз зимата като си правя фън с ръчната , напролет за нови накладки ли съм ?
                              Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Ти питаш, ние ти отговаряме, не те караме нищо. Главата си е твоя
                                Явно ти е кофти като има някой, който мисли и не ти се връзва на глупостите, технически инвалиде-каръко.

Значи за всяко едно намаляване от 140 до 50 да кажем на магистралата, трябва да отбиваме и да сменяме накладки. Аз се чудих защо има толкова дълга аварийна лента, а чак сега ми просветна.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                                X